Regulament obligatoriu

pentru pacienți, reprezentanții lor și pentru vizitatori pe perioada internării

                                                                         (Vețconfirma că respectați acest regulament cu ocazia semnării acordului informat.)

 

Vizitele pe secții în perioada de pandemie COVID – 19.

 1. Pe perioada declarată de pandemie COVID, vizitele sunt interzise la pacienții care sunt internați cu aparținător (excepție pacienții în stare critică sau terminală). Pacienții care raman internati vor ramane doar cu un singur si acelasi parinte/apartinator, care nu va putea fi înlocuit decât cu aprobarea șefului de secție;
 2. În cazul pacienţilor în stare critică sau terminală, indiferent de secţia /compartimentul în care aceştia sunt internaţi cu aparținător, se va permite accesul doar membrilor familiei, respectiv părinți, bunici, surori/fraţi. Numărul de vizitatori admiși la un pacient este de o persoană; timpul de vizită va fi maxim 15 minute.
 3. În cazul pacienților internați fără aparținător, se va permite accesul doar membrilor familiei, respectiv părinţi, bunici, surori/fraţi, cu condiţia ca vizita să se facă individual iar timpul de vizită va fi maxim 15 minute.
 4. Înainte de intrarea pe secție/compartiment în scopul vizitei la pacient, se va efectua triajul epidemiologic al vizitatorilor de către personalul medical desemnat; de asemenea se va completa ”Chestionar pentru triaj pacient/aparținător”.
 5. În cazul în care vizitatorul prezintă simptomele unei boli infecto-contagioase (simptome de viroză respiratorie, boala diareică acută, boli eruptive) se va refuza intrarea acestuia pe secție.
 6. Vizitatorii vor respecta măsurile de igienă obligatorii constând în: spălarea mâinilor cu apă și săpun/ dezinfecția mâinilor cu soluție hidroalcoolică, sub supravegherea unui cadru medical, înainte și după terminarea vizitei și vor purta echipamentul de protecție (asigurat de către spital), corespunzător situației respective. Personalul medical va oferi instrucţiuni clare privind modul de echipare şi dezechipare a echipamentului individual de protecţie, precum şi modul de efectuare a igienei mâinilor.

Vizitarea pacienților internați

 1. Programul de vizită al pacienților internati în spital se realizează conform programului afisat la nivelul fiecarei sectii.
 2. Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu mai mult de 3 paturi nu poate fi mai mare de 3 persoane și pot fi vizitați maximum 2 pacienți în același timp.
 3. În situația prevăzută la pct. (b), pentru a da posibilitatea vizitei și pentru ceilalți pacienți, dacă există solicitări în acest sens, durata vizitei va fi limitată la 60 de minute.
 4. Vizitarea pacienților în secțiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic doar membrilor familiei, respectiv părinți, surori/frați, cu condiția ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne
 5. Din motive de igienă și din motive psihologice, este inadecvat ca persoanele cu vârsta sub 7 ani să fie aduse la vizite.
 6. Vizitatorii sunt admiși în unitate numai cu pantofi de spital sau cu protecții pentru pantofii de strada (botosei de unica folosinta) care se gasesc la intrarea pe fiecare etaj.
 7. Medicul curant sau de gardă are dreptul să refuze unei persoane vizitarea pacientului dacă acea persoană prezintă semnele unei infecții care poate afecta pacienții internați.
 8. Păstrarea curățeniei în cadrul spitalului
 9. Păstrați curățenia și ordinea în salon și în toate spațiile din interiorul spitalului unde aveți acces.
 10. Pervazul, podeaua și noptiera trebuie să fie fără obiecte personale, pentru a permite curățarea / dezinfectarea.
 11. Deșeurile trebuie aruncate numai în zone dedicate (inclusiv scutece folosite).
 12. Tinuta pacienților pe durata internării
 13. Hainele, încălţămintea de stradă si bagajele voluminoase ale pacientului și însoțitorului permanent vor fi predate la internare, la garderoba spitalului sau in spatii special amenajate pe sectie, sau vor fi predate familiei.
 14. Este obligatorie purtarea echipamentului de interior (fie adus de acasa, fie oferit de spital) pe toată durata internării. Acest echipament trebuie sa fie decent si curat.
 15. Obiectele de valoare pot fi predate personalului medical, spre depozitare. Spitalul nu își asumă responsabilitatea pentru bunurile personale nepredate.
 16. Siguranța copiilor pe durata internării
 17. Părintele / însoțitorul are obligația să se ocupe (și este direct răspunzător) de siguranța copilului (pacient) prin eliminarea oricărui risc de cădere din pat, sau de la același nivel, prin eliminarea oricărui risc de rănirea cu jucării, obiecte ascuțite și fragile oferite copilului sau cu alte obiecte nepotrivite vârstei.
 18. Se recomandă evitarea plimbatului și a jocului pe coridoarele spitalului.
 19. Părintele / însoțitorul este obligat să informeze imediat medicul curant / asistenta de salon în legătură cu orice modificare apărută în evoluţia stării de sănătate a copilului.
 20. Părintele/însoțitorul este obligat să supravegheze starea copilului pe perioada perfuziei și să anunțe asistenta despre orice modificare intervenită.
 21. Este acceptata o singura persoana ca insotitor al copilului.

Medicația pe durata internării

 1. Este interzis apartinătorilor/însoțitorilor sa administreze alte medicamente copilului fara avizul medicului curant.
 2. Părintele/însoțitorul trebuie să se asigure că medicamentele pentru tratamentul însoțitorului nu sunt la îndemâna copilului și este direct răspunzător de acest lucru în cazul unui accident.

Alimentația pe durata internării

 1. Alimentația stabilită de medicul curant face parte din terapia copilului dvs. și este în interesul dumneavoastră să respectați această dietă.
 2. Administrarea altor alimente copilului decât cele preparate la nivelul spitalului este permisă doar după avizul medicului.
 3. Alimentele provenite din familie se pastreaza in frigider, in recipiente etichetate cu numele pacientului si data. Durata maxima de pastrare este 48 ore. Alimentele care depasesc aceasta durata vor fi eliminate de catre personalul spitalului.
 4. Se interzice transferul laptelui din sticla sterila oferita de spital in sticla proprie.

Lenjeria de pat

Parintele/apartinatorul este obligat sa anunte personalul medical de cate ori observa murdarirea lenjeriei, pentru a fi schimbata.

Păstrarea integrității dotărilor spitalului

Aveți obligația să respectați integritatea bunurilor din patrimoniul spitalului. În caz de deteriorare a acestora din vina dumneavoastră sau a vizitatorilor dumneavoastră, se vor lua măsuri pentru recuperarea daunelor produse..

Respectarea intimității

Este interzisă orice inregistrare audio sau video efectuata in interiorul spitalului. În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a va acționa în Justitie.

Relația cu  personalul medical

 1. Membrii familiei pot discuta cu medicul curant în timpul programului zilnic de lucru al acestuia, în baza unui program stabilit.
 2. Aveti dreptul sa faceti sesizari/reclamatii utilizand formularul de Reclamatie propriu spitalului, care va va fi pus la dispozitie, la cerere.
 3. Agresarea verbală sau fizică a personalului medical de către apartinători dă spitalului dreptul de a solicita prezența forțelor de ordine (Poliție, Jandarmerie) și de a se adresa Justiției.

Externarea la cerere

Părinții pot solicita externarea pe propria răspundere după ce au fost înștiințați de consecințele asupra stării de sănătate a copilului. Această cerere se completeaza si se semneaza de catre parinte. In cazul in care exista risc pentru pacient, medicul informeaza Protecția Copilului sau Poliția despre această cerere.

Alte prevederi

 1. Orice incident aparut pe durata internarii se semnaleaza personalului medical in momentul producerii lui.
 2. Fumatul, consumul de băuturi alcoolice si intrarea cu animale sunt interzise în interiorul spitalului și în curtea exterioară a acestuia.
 3. Pacienții au obligaţia de a avea o comportare corectă în relaţiile cu ceilalţi bolnavi cu respectarea linistitii, intimitatii si a timpului de odihna al celorlati pacienti.

 

Dorim să vă mulțumim pentru că ne-ați acordat incredere și sperăm că veți fi mulțumiți de serviciile noastre.